Lapskaus er god, enkel og ikke minst sunn hverdagsmat. Det er en ypperlig måte å få i barna grønnsaker på, og hvis du lager den med karbonadedeig har en lapskaus enkle, gode smaker som de fleste barn liker.
Lapskaus er god, enkel og ikke minst sunn hverdagsmat. Det er en ypperlig måte å få i barna grønnsaker på, og hvis du lager den med karbonadedeig har en lapskaus enkle, gode smaker som de fleste barn liker.
En stor fordel med å bruke frosne grønnsaker når du lager lapskaus er at du slipper all kuttingen. Grønnsakene trenger heller ikke tid til å tine, men tilberedes i frossen tilstand.
Dermed går det mye raskere enn ved å bruke ferske grønnsaker.
Server lapskausen med godt brød eller flatbrød, og nyt en nydelig og sunn hverdagsmiddag!
Til 4-6 personer trenger du:
1 ss smør
5 dl kjøttkraft / kjøttbuljong
400 gram karbonadedeig
4 poteter
1 løk
1 persillerot
150 gram kålrot - eller sellerirot
1/2 purre
salt
nykvernet pepper
finhakket persille til servering
Slik gjør du :
Skrell og skjær poteter og grønnsaker i grove biter. Ha alt i en kjele med kjøttkraften, eller med vann og buljongterninger. La dette småkoke i ca 20 minutter til alle grønnsakene er møre.
Samtidig steker du karbonadedeigen i en stekepanne. Den stekte karbonadedeigen vender du så inn i lapskausen mot slutten av koketiden. Om du ønsker en litt tykkere kraft kan du da også tilsette et par skjeer med maizena utblandet i litt vann. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Dryss over finhakket persille og server gjerne sammen med godt brød eller flatbrød.
Denne saken er publisert på Plusstid.no