Verdens beste knekkebrød

Jeg har ei venninne som baker verdens beste knekkebrød. Når adventstiden er i gang pleier jeg å få en koselig kakeboks med disse. De smaker like godt til frokost som sammen med en god ost til kvelds. Et sunnere og veldig GODT alternativ i en høytid hvor mye av maten både er søt og fett. Heldige meg har fått oppskriften! Nå er planen å bake, pakke inn med sløyfe eller i en fin boks slik at mine venner skal få gleden av disse, slik jeg har fått i flere år.

Du trenger (til to brett)

5 dl kokende vann
1 dl olje (solsikke-olje)
4 dl frø ( jeg pleier å blande solsikke, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø)
ca 2 dl maismel
salt

Slik gjør du det

Sett ovnen på 160 grader varmluft

Kok opp vannet, bland det med olje før du har i frøene. Rør inn maismelet til en tynn, grøtete røre. Smør utover to bakepapirkledde stekeplater. Stø over litt salt.

Etter knekkebrødene har stått i ovnen i ca 15-20 min, tar jeg de ut å ruter de opp. Steketiden er ca 1 time totalt, da skrur jeg av ovnen og lar de stå (ofte over natten) i ovnen, slik at de blir skikkelig sprø og gode.

PS, Disse er glutenfri:)