Pitabrød er perfekt å fylle med julens rester! Våre blir fylt med juleskinke, ost og salat, et litt lettere måltid kjennes fint ut i dag! God romjulsdag:)
Du trenger til 8 pitabrød
400 g hvetemel ( jeg pleier ofte å ta 300 g fint og 100 g sammalt)
3 dl melk
1 ts salt
1 ss smør
25 g gjær
Slik gjør du det
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Temperer melken, bruker du fersk gjær blander du den ut i melken, før du blander det med resten. Smøret tilsetter du tilslutt, så det kan elte seg inn. Elt deigen i ca 15 minutter med en kjøkkenmaskin.
Legg et håndkle over bakebollen og la deigen heve ca 30 min.
Ha deigen ut på et melet bakebord og del den i 8 som du former til boller, de kan hvile mens ovnen blir varm.
Sett ovnen på 275 grader.
Kjevl ut bollene til runde flate brød, som du legger på en stekeplate med bakepapir.
Stekes i ca 6-8 minutter.
Avkjøl pitabrødene på rist under et kjøkkenhåndkle
Så er det bare å fylle de nystekte pitabrødene med noe godt og kose seg!