Varme fiskekaker serveres med grønnsaker i hvit saus med gressløk. En rask, sunn og veldig god hverdagsmiddag!
Ved å lage stuede grønnsaker, får du grønnsaker og saus i ett, noe som både smaker veldig godt og som passer perfekt som tilbehør til blant annet fiskekaker og fiskeboller.
I denne stuingen har vi brukt gulrøtter, brokkoli og blomkål, men her kan du fint variere etter sesong og hva dere liker best hjemme hos dere.
Du trenger:
1 pk fiskekaker med høy prosent fisk
60 gram smør
60 gram hvetemel
1 liter melk
1 brokkoli i buketter
1 blomkål i buketter
3 gulrøtter i skiver
salt og kajennepepper
gressløk
Slik gjør du:
Sett på en kjele med lettsaltet vann på høy varme. Smelt smøret, tilsett mel og spe med melk til du har en klumpfri hvit saus. Kok i 10 minutter mens du rører jevnlig.
Når vannet koker tilsetter du gulrøttene og blomkålen og lar det koke i ca 5 minutter før du tilsetter brokkolien som får koke sammen med de andre grønnsakene de siste 2-4 minuttene til alle grønnsakene er møre. Løft grønnsakene over i den hvite sausen. Smak til med salt, kajennepepper og sitron. Dryss hakket gressløk over.
Stek fiskekakene, i smør/rapsolje, et par minutter på hver side i en middels varm panne til de er varme.
Server de stuede grønnsakene sammen med varme fiskekaker.
Denne saken er publisert på Plusstid.no