Noen dager er det bare helt riktig å ha dessert, og et lite glass med sjokolade panna cotta blir aldri feil.
Enkelt å lage, og kan med fordel gjøres klart dagen før.
Du trenger
100 g mørk sjokolade
en halv vaniljestang
2 ss sukker
1 dl melk
3 dl fløte
1 plate gelatin
bringebær til servering
Slik gjør du det
Splitt vaniljestangen og ha ut frøene. Ha melk, litt av fløten (ca 1/3), sukker og vaniljefrøene i en kjele. Kok opp og la dette stå å trekke, mens du bløtlegger gelatinen i kaldt vann. Når gelatinen er løst opp, rører du den inn i den varme melkeblandingen.
Del opp sjokoladen og ha den i en bolle. Hell over den lunkne melkeblandingen og rør til sjokoladen har smeltet. Du kan gjerne bruke en stavmikser. Rør til slutt inn resten av fløten.
Hell blandingen over i 4 serveringsglass eller skåler. Sett den kaldt, den trenger minst 4 timer på å stivne, men kan gjerne stå over natten. Server med nyrørte eller ferske bringebær.