Jeg er stadig på jakt etter enkle, sunne og raske middager som smaker godt! Denne oppskriften på thai-kjøttdeig fikk jeg av en venninne. Den innfrir faktisk alle kriteriene og vi har fått en ny hverdagsfavoritt.
Du trenger
600 gram kjøttdeig av svin
4 ss solsikke-olje
4 ss finhakket chili
4 hvitløksfedd
2 ss østersaus
3 ss fiskesaus
2 ts palmesukker (evnt brunt sukker)
0,5 kopp vann eller kyllingkraft
1 kopp finhakket thai-basilikum
Slik gjør du det
Start med å finhakke hvitløk og chili. Brun dette i en stekepanne, sammen med palmesukkeret. Ha det så over i en skål, slik at du kan bruke stekepannen til å steke kjøttdeigen. Kjøttet steker du over middels sterk varme, krydre med salt. Når kjøttet er stekt, har du chili/hvitløket tilbake i pannen, sammen med østerssaus, fiskesaus og buljonen, la dette surre noen minutter, før du vender inn den finhakkede thai-basilikumen.
Server med ris.