Skal du ha gjester til brunsj eller middag på 17. mai? På en så travel dag gjelder det å velge en meny der det aller meste kan gjøres klart dagen før. På den måten kan veien fra sekkeløp til middagsbord bli så hyggelig som mulig.
Hemmeligheten er å ikke legge opp til en avansert meny, og å sørge for at man bruker kvelden før til å gjøre de mest nødvendige forberedelsene. Her har du våre favoritter hvis du skal arrangere ettermiddagsetappen for store og små på 17.mai.
Pulled Pork med hjemmelaget kålsalat
Pulled pork er super mat til 17.mai. Her kan kjøttet få godgjøre seg i ovnen mens dere er ute og går i tog, spiser is eller hopper sekkeløp. Det er dessuten et rimelig alternativ om dere er mange til bords.
Se oppskrift her.
Grillfest med godt tilbehør
Får dere mange gjester, er det mer enn innafor å be gjestene ta med sin egen grillmat. Så kan vertskapet stille med godt tilbehør. Her har du våre favoritter.
Se oppskrifter her.
Fiskesuppe med godt brød
Når man har brukt halve dagen på å spise pølser og is, er det ikke annet enn nydelig å få servert en smakfull og deilig fiskesuppe med godt brød til ettermiddagsetappen.
Se oppskrift her.
Pavlova til 17.mai
Marengskake toppet med en blanding av krem og vaniljekrem og friske bær i flaggets farger, må sies å være den ultimate 17.mai kaken!
Se oppskrift her.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no