En herlig og mild grønnsakscurry med intense, gode smaker. Servert med hjemmelagde nanbrød og mangochutney kan helgen bare begynne.
Til 4-6 personer trenger du:
1 gul løk
1 squash
1 boks kikerter
1/2 - 1 glass med butter chicken-paste
1 ss olje
2 ss smør
150 gram creme fraiche
1-2 dl vann
1 bunt koriander
Hjemmelagde naanbrød:
150 ml lunken melk
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
450 gram hvetemel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
2 ss vegetabilsk olje
150 ml yoghurt naturell
1 egg, sammenvispet
smør til pensling av de ferdige brødene
Server med:
kokt ris
mangochutney
finhakket koriander
Slik lager du naan-brød:
Ha melk, gjær og 1 ts av sukkeret i en bolle. Bland det sammen og la det så i 15-20 minutter, til gjæret har løst seg opp og det begynner å dannes skum/bobler på toppen.
Sikt mel, salt og bakepulver i en egen bolle. Tilsett den siste skjeen med sukker, melkeblandingen, olje, yoghurt og egg. Bland sammen til en deig.
Elt 10 minutter i en bakemaskin med krok til deigen blir smidig og løsner fra bollen. Smør en ren, stor bolle med bittelitt olje, og hvelv deigen over i denne. Dekk med plastfolie og la den heve i 1 time eller til den har doblet i str.
Slå deigen ned og kna den litt før du deler den i 6 store, eller 12 små, deler, som du så ruller til boller. Hold bollene tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle, eller plastfolie fram til de skal stekes.
Kjevle bollene til tynne, runde naan.
Sett en panne på høy varme og la den bli skikkelig varm. Bruk gjerne en grillpanne hvis du har.
Legg så naanbrødet i den tørre pannen. Skru ned temperaturen til middels høy temperatur.
Grill på en side til den har fått et tydelig grillmønster, de skal bli nesten svidd og det skal dannes bobler på siden som ligger opp. Snu så og grill på den andre siden, ca 1-2 minutter på hver side.
Pensle så med smeltet smør hvis du ønsker det.
Legg de ferdige naanbrødene under et kjøkkenhåndkle fram til servering slik at de holder seg myke.
Slik lager du grønnsakscurry:
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisningen på pakken.
Kutt løk og squash i skiver. Skyll kikertene i et dørslag. Varm opp en vid kjele, og ha i olje og smør. Tilsett butter-chicken paste og la den surre i oljen et par minutter.
Tilsett løk, squash og kikerter, og stek videre i 1-2 minutter. Hell på creme fraiche og vann. La alt småkoke i 8-10 minutter under lokk. Smak til med paste, salt og pepper. Juster evt konsistensen med litt mer vann.
Server gryten med kokt basmatiris, varme nanbrød, finhakket koriander og hjemmelaget mangochutney.
Denne saken er publisert på Plusstid.no