Aldri prøvd pære på pizza sier du? Da er det på tide!
Kombinasjonen av fyldig creme fraiche, syrlig pære og fete oster er nemlig bortimot perfekt når du bruker det på pizza!
Det beste resultatet får du om du har en pizzastein som du lar bli skikkelig varm før du legger på pizzaen. Da får du samme effekt som om du hadde stekt pizzaen i en pizzaovn.
Til 4 tynne pizzaer trenger du:
Pizzadeig:
3 dl lunkent vann
0,5 dl olivenolje
1/2 pk tørrgjær
1/2 ss sukker
500 gram hvetemel eller pizzamel
1/2 ss salt
Topping:
2 ss creme fraiche
1 pære, i tynne skiver
200 gram fersk mozzarella
100 gram camembert
fersk basilikum
Slik gjør du:
Bland sammen vann, olivenolje, gjær og sukker. Kjør dette i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca 3 minutter. Ha i mel og salt. Elt så deigen videre i ca 15 minutter på lav hastighet. Ha deigen på et godt melet bakebord og la den hvile i 20 min. Del deigen inn i fire. Lag fire boller som du legger på et oljet bakebrett. Ringle litt olivenolje over. La de fire bollene heve i romtemperatur i ca 1 time.
Smør creme fraiche utover pizzabunnen. Skjær tynne skiver av pæren, og fordel den utover bunnen. Topp med ost og basilikum.
Sett ovnen din på maks styrke. Stek pizzaen nederst i ovnen, til den er gyllen.
Denne saken er publisert på Plusstid.no