Hva med å starte vinterferien med et pannestekt ostesmørbrød?
Oppskriften er signert Kolonihagen, og vi kan skrive under på at det er det beste ostesmørbrødet vi har smakt! Virkelig en fredagskveld og feriestart verdig.
Du trenger
1 egg
1 ss sennep
1 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
solsikkeolje (2-3 dl)
salt og pepper
brød
ost
kokt eller bøkerøkt skinke
smør
Slik gjør du det
Først må du lage sennepsmajones: Det gjør du ved å kjøre egg, sennep, sitronsaft, og olivenolje sammen med en stavmikser, når det er kjørt godt sammen, tilsetter du solsikkeoljen sakte i en tynn stråle til majonesen får en tykk konsistens. Smak til med salt og pepper. Ps! ingrediensene bør være romtemperert.
Smør så godt med sennepsmajones på begge skivene. Legg så godt med ost og skinke på den ene skiven, avslutt med litt ost, før du legger den andre skiven over. Press ned og smør et godt lag med smør oppå skiven. Varm opp en stekepanne, legg i toasten med smørsiden ned, mens du presser litt på toasten, smør smør på den skiven som vender opp, før du snur toasten.
Toasten er ferdig når den er gylden på begge sider og osten er smeltet.
Server og nyt helgen!
(om du ikke ønsker å lage sennepsmajonesen selv, går det fint å blande inn en ss sennep i ferdig majones)