På hyttetur kan familien kose seg med både god tid og god mat. Men hva settes på menyen når dere skal tilbringe en uke på hytta? Her ser du vårt forslag for en fin og matglad uke!
Det er en del faktorer som er avgjørende når man skal bestemme seg for en meny som egner seg for en uke på hytta. Maten skal ofte mette mange, ikke være alt for krevende å lage, men samtidig skikkelig god når man endelig har tid og ro til å nyte den.
I tillegg har man ofte litt mindre utstyr tilgjengelig på hytta, noe som eliminerer enkelte oppskrifter. De aller fleste av oss har ikke en kjøkkenmaskin med eltekrok på hytta, noe som gjør at eltefri bakst er perfekt, ettersom det ikke krever annet enn en tresleiv og litt ekstra tid til heving.
Hvis man ikke har bilvei helt inn, er det en fordel at oppskriftene ikke inneholder alt for mange ingredienser og med mindre du har bestilt levering av mat på hytta, blir det for de aller fleste av oss til at vi handler på veien, noe som krever at varene må tåle litt temperaturforandring, og ikke ta altfor mye plass i bilen.
Med alle disse elementene tatt i betraktning har vi gjort vårt beste for å sette sammen en ukemeny med hyttemat!
Vi håper den kan være til hjelp og inspirasjon. God ferie!
Mandag: Karbonadesmørbrød
Perfekt den dagen dere kommer opp på hytta og ikke har overskudd til å stå lenge på kjøkkenet, men likevel har lyst på noe skikkelig godt!
Se oppskrift her.
Tirsdag: Ørret i rømmesaus med poteter
Kan vi ikke like gjerne begrave myten om at barn ikke liker fisk en gang for alle?
Se oppskrift her.
Onsdag: Oksegryte med potetmos
Det er lite som slår en smakfull og varm oksegryte når man har vært ute på ski en hel dag!
Se oppskrift her.
Torsdag: Bacalao
Denne Bacalaoen lages i stekeovnen, og den kan stå å godgjøre seg mens dere er på skitur eller leser en god bok foran peisen.
Se oppskrift her.
Fredag: Gode pølser med digg tilbehør
Hvem har sagt at ikke pølser kan være et fullgodt måltid? Med gode pølser som utgangspunkt og et skikkelig godt tilbehør er dette skikkelig kosemat.
Se oppskrift her.
Lørdag: Langstekt lammelår med glaserte rotgrønnsaker og potetmos
Med god tid kommer også muligheten til skikkelig god mat. Og hva er vel bedre enn å lage et langtidsstekt lammelår som skal avsluttes med på grillen eller ute på bålpannen før det serveres?
Se oppskrift her.
Søndag: Rester av lam i pitabrød med tzatziki
Er dere så heldig å ha igjen rester av lammelåret fra dagen før har dere det perfekte utgangspunkt for en av de beste restemiddagene som finnes.
Se oppskrift her.
Bakst: Eltefrie rundstykker
Bruker du fem minutter på kvelden til å røre sammen denne deigen kan du glede alle de andre på hytta med nystekte rundstykker til frokost morgenen etter!
Se oppskrift her.
Søt bakst: Sveler
Sveler kan stekes enten på takke eller i stekepanne og smaker fantastisk med alt fra syltetøy, brunost eller smørkrem.
Se oppskrift her.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no