God morgen:) Dette ble en litt annerledes morgen for de fleste. Med unntakstilstand over hele landet gjelder det å finne små ting å glede seg over i dag. En godt brød til lunsj for eksempel, er en god start:) Mens barna er igang med hjemmeskole skal jeg derfor bake et skikkelig grovt og godt brød. Det føles bra å spise noe som både metter godt, og ikke minst er sunt nå. Dette er også veldig fint å fryse ned, hvis dere ikke spiser opp alt i dag. Ha en god dag alle små og store der ute!
Du trenger:
400 g sammalt spelt
180 g siktet speltmel
10 g salt
50 g havregryn
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
5 g eddik
1 pk gjær
5 dl vann
Slik gjør du det:
Bland alle de tørre ingrediensene og eddiken, smuldre gjæren i det tempererte vannet og ha det oppi. Elt deigen til den er en seig og tykk grøt . Jeg pleier å elte i 10 minutter med en kjøkkenmaskin med eltekrok, men dette kan også gjøres for hånd.
La deigen heve et lunt sted i ca 30 minutter, hell deigen så ut på en bakepapirkledd stekepanne, før du drar den utover som en tykk pizzadeig. La den så etterheve i ca 30 minutter.
Sett ovnen på 220 grader, rut opp deigen i ruter på ønsket størrelse, la brødet etterheve under et kjøkkenhåndkle i en liten time mens ovnen blir varm. Stek brødet i ca 30 minutter.