Havrekjeks FRA BAKERIET I LOM

God morgen. Har du lyst til å bake noen gode kjeks til søndagsturen? da ville jeg anbefalt deg å testet disse.! De er ikke spesielt sunne, men de er til gjengjeld veldig gode. Her har vi tilsatt rosiner, tranebær er også godt i denne kjeksen, eller du kan bytte det ut med sjokolade. Spis de som de er, eller med brunost og smør. Det er igrunn vanskelig å lage for mange kjeks. De holder seg godt og forsvinner overraskende fort!

Oppskriften er signert bakeriet i lom, og den kan fort gi bakerismtemning i hjemmet.

IMG_9818.jpg

Du trenger til ca 20-30 kjeks

210 g hvetemel
210 g havregryn
145 g temperert meierismør
50 g brunt sukker
100 g sukker
2 ts bakepulver
0,5 ts salt
2 ss sirup
100 g rosiner
+ evnt 50 g tranebær
0,5 dl vann

Slik gjør du det

Bland sammen hvetemel, havregryn, sukker, bakepulver og smør i en bolle. Bland dette sammen til du får en smuldrete og kornete masse. Dette kan du gjøre både med maskin eller for hånd. Ha i sirup, vann, og rosiner og elt det forsiktig sammen til en deig.

Rull deigen sammen til en pølse og legg den i kjøleskapet. (minst 30 minutter) Hvor store cookies du ønsker , regulerer du med størrelsen på pølsa.

Sett stekeovnen på 175 grader

Skjær opp i passe tykke skiver , og legg de på en bakepapirkledd bakeplate.

Stek i 10-15 minutter.