En klassisk indisk rett som består av ris, kylling og grønnsaker. Så mild og god i smaken at den kommer til å gå rett hjem selv hos familiens minste.
Hvis du skal lage en autentisk biryani bør du begynne dagen før med å marinere kyllingen og du bør legge inn en tur til en ordentlig grønnsaksbutikk for å skaffe deg diverse krydder. Men hverdagsvarianten av biryani er på ingen måte en dårlig erstatning på travle hverdager.
Denne oppskriften benytter seg av færre krydder enn den originale, men den er likevel intens og nydelig på smak. Det er også en perfekt måte å bruke opp rester av kylling på, både kjøtt og kraft, og genialt hvis du har kokt en hel kylling og sitter igjen med begge deler.
Server kylling biryani med mangochutney og nanbrød. Eller sprøstekte tortillalefser slik vi har gjort her.
Til 4- 6 personer trenger du:
500 - 600 gram kyllingkjøtt
1 gul løk
2 hvitløksfedd
1/2 ts gurkemeie
2 ts karripulver
1 ts garam masala
2 ss smør
3 dl basmatiris
4 1/2 dl vann / kyllingkraft
1/2 dl rosiner
1/2 dl mandler med skall
grønnsaksrester, terninger av gulrot, squash, brokkoli
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk.
Fres det i smør i en litt stor gryte til løken er blank og myk.
Tilsett krydder og ris. Bland det hele sammen. Tilsett kylling og grønnsaker.
Hell på kraft, kok opp og vend om en gang.
Dryss over mandler og rosiner. Hvis du har noen små i familien som ikke liker det, kan du også sette det fram på bordet slik vi har gjort på bildet.
Legg på lokk. Skru ned varmen og la det koke i 12 minutter.
Ta gryta av varmen. La den så stå med lokket på i 10 minutter slik at den setter seg.
Server!
Denne saken er publisert på Plusstid.no