Semulegrøt

Vi er en skikkelig grøtfamilie. Vi spiser gjerne grøt til frokost, kvelds, lørdag formiddag og du skal ikke se bortifra at grøt også bli kan bli servert til dessert.  Her er semulegrøt perfekt. Da kan nemlig grøtrestene trylles om til en herlig semulepudding med litt sukker og en runde i miksmasteren.

FullSizeRender.jpg

Du trenger:
1 l. melk
1,2 dl semulegryn
2 ss meierismør
1,5 ss sukker
litt salt

Slik gjør du :
Smelt halvparten av smøret i en kjele. Ha i melken og kok opp. Visp inn grynene og la grøten småkoke i ca 10 minutter. Rør jevnt i grøten så den ikke klumper eller svir seg. Ha i resten av smøret, smak til med salt og sukker.

Server grøten med litt sukker og kanel hvis du ønsker det. Eller kanskje dere foretrekker litt god rød saft på?

TIPS: Om jeg skal lage pudding av grøten, pleier jeg å vispe den ferdige kokte grøten med miksmaster til den er luftig og lunken. Her har jeg også litt ekstra sukker i, da den bør være hakket søtere til dessert, og her er den røde saften til servering et must!