Denne retten kan fort bli en ny helgefavoritt. Ovnsbakte kyllinglår i en smakfull curry, som toppes med masse finhakket koriander. Like greit å lage om det er mange eller få munner som skal mettes. Her får du massevis av smak med liten innsats.
Jeg har ennå ikke servert denne uten at oppskriften har blitt etterspurt, et godt tegn på at det smaker:)
Du trenger
4 kyllinglår
4 dl kokosmelk
2 dl kremfløte
4 vårløk
2 hvitløksfedd
2-3 ts rød curry-paste
2 ss finrevet ingefær
1 rød chili
2 ss fiskesaus
finhakket koriander til pynt
Slik gjør du det.
Sett ovnen på 180 grader. Varm om en stekepanne til middels høy varme, ha i olje, brun så kyllinlårene slik at de får en gylden stekeskorpe.
Legg så kyllinglårene over i en ildfast form.
Bland sammen resten av ingrediensene og hell det over kyllingen. Bak i ovnen i 45 minutter til 1 time.
Kyllingen kan med fordel hvile i 10 minutter før du serverer den. Ha over masse finhakket koriander.
Server med ris og gjerne hjemmelaget tortillachips:) Det er også knallgodt med en frisk dessert som ananas med myntesukker etter denne.
Oppskriftskilde: Kosekokeboken av Maj-Britt Aagaard