Asiatisk taco


Fredag🙌🏼☀️ Hva med å teste ut denne asiatiske tacoen i dag? Hjemmelagde lefser fylt med sprøtt svinekjøtt, smakfulle grønnsaker og en herlig koriandermajones😋 Jeg lover, det blir ikke bedre! Nå kan helgen bare starte!

IMG_7792.jpg

Du trenger til kjøttet:
400 gram svinekjøttdeig
4 ss sweet chili-saus
2 ss soya
2 ss ketjap manis
1 ss finhakket ingefær
1 ts finhakket chili

Slik gjør du:
Stek kjøttet i en varm panne i solsikkeolje, kjøttdeigen skal bli skikkelig sprø og brun. Skru ned temperaturen og tilsett resten av ingrediensene. La det trekke i panna slik at smakene får satt seg. Skal du lage til mange kan du ha det over i en kjele.

TIl lefsene trenger du:
3,5 dl lunkent vann
150 g yoghurt naturell
750 gram hvetemel
en halv pose tørrgjær
2 ts salt
2 ss flytende honning
ca 0,5 dl olivenolje

Slik gjør du
Bland alle ingrediensene i en bakebolle, kjør i en kjøkkenmaskin med eltekrok  (ca 10-15 minutter) til du har en blank og smidig deig. Legg et  kjøkkenhåndkle over bollen, og la deigen heve i ca en time. Del deigen i ca 20 emner, kjevl de flate, og stek i en tørr middels varm stekepanne.  Jeg har stekt de i en grillpanne, da får du de brune stripene. Men det  fungerer fint å steke i en vanlig stekepanne eller takke også.

Du trenger til salaten og salatdressingen:
2 gulrøtter
1/3 rettich
3 vårløk
1 agurk

1 lime (saften)
3 ss riseddik
1,5 ts fiskesaus
1,5 ts rørsukker
0,5 ts salt
2 ss sesamolje
1 finhakket rød chili

Slik gjør du:
Kutt alle grønnsakene i tynne staver. Bland alle ingrediensene til dressingen. Hell dressingen over salaten rett før servering.


Du trenger til Koriandermajonesen:

1 bunt koriander
4 dl solsikkeolje
1 egg
1 ss dijonsennep
saften av en halv sitron
salt
1 ts karripulver
1 ts cayennepepper

Slik gjør du:
Finhakk  korianderen før du kjører den sammen med solsikkeoljen i en stavmikser til en jevn korianderolje.

Det er mange som bruker stavmikser til å lage majones. Vi i familiematblogg sverger til håndkraft eller en kjøkkenmaskin med ballongvisp, som lager perfekt majones hver gang. Uansett hvilken av de to metodene du bruker begynner du med å blande sammen egget og sennepen i en bolle  (det er viktig at det er romtemperert). Skru på full guffe på maskinen og behold denne farten gjennom hele prosessen. Tilsett så korianderoljen litt etter litt til majonesen begynner å tykne. Bruk lenger tid enn du tror, hvis du blir for utålmodig vil majonesen skille seg og bli en suppe.  Når majonesen har fått riktig konsistens smaker du til med sitron, salt, karri og cayennepepper.

Om du ikke vil lage majones selv, er det veldig lett at den skiller seg om du blander korianderolje  inn i ferdikjøpt majones, da ville jeg heller anbefalt å blande litt siricha-saus (ferdig chilisaus som du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker) i majones og servere chilimajones istedet.

IMG_7793.jpg