En god lasagne er herlig helg- og hyttemat og topp hvis dere er mange til bords. Servert med en enkel, grønn salat og en hjemmelaget thousand island er det dessuten både enkelt og avslappende å invitere venner eller familie på middag ettersom alt kan lages klart i forkant. Når gjestene kommer er det eneste som gjenstår å sette seg ned og nyte besøket og ikke minst et skikkelig godt måltid.
Du trenger
800 gram kjøttdeig
ca 8 pastaplater
1 løk
2 hvitløksfedd
2 gulrøtter
2 bokser hermetiske tomat
fersk basilikum
Salt
pepper
200 gram gul ost
Ostesaus
30 g smør
30 g hvetemel
4,5 dl melk
100 g parmesan
salt og pepper
Slik gjør du det
Kutt løk, og gulrøtter i små terninger, finhakk hvitløken. Stek kjøttet i en stekepanne på høy varme, krydre med salt og pepper. Stek litt av kjøttet om gangen, før du har det i en kjele. Tilsett grønnsakene og de hermetiske tomatene. La det småkoke i ca 10 minutter. Tilsett finhakket basilikum på slutten av koketiden
Mens kjøttsausen koker, kan du lage ostesausen. Smelt smør i en kjele, rør inn mel før du sper med melk, rør godt. La det småkoke i ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Rør inn parmesan.
Legg lagvis kjøttsaus, ostesaus og pastaplater i en ildfast form. Topp det hele med revet gulost.
Stekes på 200 grader i ca 30 minutter
Til Thousand Island dressingen trenger du (kan gjerne dobles)
3 ss majones
1 ss ketsjup
1 ts finhakket kapers
1 ss finhakket paprika
1 ts finhakket dill
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene sammen, smak til med salt og pepper
Til salaten trenger du
2 hjertesalat
1 ss balsamico
2 ss olivenolje
revet parmesan
Vask salten, bland sammen balsamico og olivenolje og vend inn i salaten. Ha over finrevet parmesan:)