Moussaka med poteter kan fort bli familiens nye favoritt. Dette er skikkelig trøstemat i høstmørket!
Moussaka er grekernes svar på lasagne. I motsetning til lasagne som lages med pasta, består den tradisjonelle greske retten hovedsakelig av lammekjøtt, aubergine og en nydelig ostesaus.
Moussaka lages i ulike varianter over hele varianter, og den fornorskede varianten består gjerne av poteter i stedet for aubergine. Det resulterer i en enda mer barnevennlig rett som minner litt om en skikkelig god potetgrateng. Server med rømme og agurk til barna, gresk salat og tzatziki til de voksne.
Dette må du prøve. Både du og barna dine kommer til å elske det!
Til 6-8 personer trenger du:
6 poteter i skiver
5-6 ss olivenolje
500 gram lammekjøttdeig (du kan også bruke storfe)
3 hvitløksfedd
1 boks hermetiske tomater
salt og pepper
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 1/2 dl melk
200 gram revet ost, feks parmesan og vanlig gulost
Slik giør du:
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Stek dem gyldne i litt smør. Dryss på litt salt. Legges til side.
Brun deretter kjøttet i olje, ha på hvitløk og tomat, la det putre i 15-20 minutter til røra blir litt fastere i konsistensen. Smak til med salt og pepper.
Lag hvit saus: Smelt smøret, rør inn melet og spre med melken mens du pisker hele tiden til du har en klumpfri saus. La den koke i ca 2 minutter før du rører inn osten. Husk å spare litt ost til gratinering! Smak til med salt og pepper.
Monter moussakaen slik: Legg ingrediensene lagvis i en ildfast form som om du lager en lasagne. kjøttfyll, stekte poteter og ostesaus. Fortsett til alt er brukt opp, avslutt med et lag ostesaus og dryss så ekstra ost på toppen.
Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Avslutt gjerne i 4-5 minutter under grillfunksjonen slik at den blir gyllen og fin.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no