Makaronigrateng

Vil du ha glade barn? Hvorfor ikke lage denne til middag? Makaronigrateng med kjøttsaus, jeg trenger kanskje ikke si mer?!

Du trenger
500 gram kjøttdeig (eller karbonadedeig)
100 gram bacon
1 løk
2 fedd hvitløk
1 gulrot
2 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
kjøttbuljong
1 dl vann
2 ts oregano
salt og pepper
olje til steking
basilikum

hvit saus - oppskrift finner du her
200 gram makaroni
100 gram gulost (gjerne cheddar)
50 gram parmesan.

Slik gjør du det:
Finhakk, løk, hvitløk og gulrot. Del baconet i små biter. Varm olje i en kjele på middels sterk varme, ha i bacon, løk og hvitløk. La dette stå å surre noen minutter til løken er blitt myk. Ha så i gulrøtter, tomatpure og oregano. Mens dette står og godgjør seg kan du steke kjøttdeigen i en stekepanne. Ha så kjøttet opp i kjelen sammen med de hermetiske tomatene og kjøttkraften (her pleier jeg å blande en buljongterning i ca 1 dl vann) La kjøttsausen stå å småkoke - jo lenger jo bedre. Men har du ikke så god tid er ca 20 minutter nok for at smakene får satt seg. Smak til med salt og pepper og finhakket basilikum.

Kok makaronien etter anvisning på pakken, bland den kokte makaronien inn i den hvite sausen - før du tilsetter ca halvparten av gulosten. Smak til med salt og pepper.

Hell i kjøttsausen i en mellomstor ildfast form (som er smurt med smør) og fordel makaronistuingen på toppen før du drysser over resten av gulosten og revet parmesan. Stek så gratengen på 220 grader i 25-30 minutter til den er fin og gyllen på toppen.  

Serveres med god salat, godt brød, hvitløksdressing eller rømme.


Denne saken er publisert på plusstid.no