Arme riddere

Adventstiden er rett rundt hjørnet og i morgen tennes det første lyset. Hva med å gjøre litt ekstra ut av den første adventsfrokosten? Arme riddere er et perfekt utgangspunkt for en skikkelig kosefrokost. Disse smørstekte brødskivene som er dyppet i melk og egg smaker ikke bare nydelig, men du får også brukt opp gårsdagens tørre brødskiver. Arme ridddere smaker godt både med yoghurt og bær - eller brunost. Og hvis du ønsker en litt søtere variant tilsetter du bare litt sukker og kanel i melke/eggblandingen. Kanel er et av krydderne som både lukter og smaker litt jul, så den varianten blir nok servert på vårt frokostbord i morgen. 

Du trenger:
4 skiver brød - gjerne dagsgammelt
2 dl melk
2 egg
2 ss sukker (kan droppes)
1 ss kanel (kan droppes)
smør til steking

Slik gjør du det:
Visp sammen egg og melk i en bolle - rør inn sukker og kanel om du ønsker det. Dypp brødskivene i melk/eggblandingen før du steker dem i smør - til de er gyldne på begge sider. 

Har du gammelt brød som du ikke får spist opp? Frys det ned i skiver slik at du kan ta det opp og lage nydelige arme riddere.


Denne saken er publisert på plusstid.no