Med tre ingredienser lager du en hvit saus - eller bechamel som den også blir kalt. Hvit saus er et fantastisk tilbehør og godt utgangspunkt for mange retter. Veldig mange av de rettene som innholder hvit saus står på barnas favorittliste. Kan du lage hvit saus er det enkelt å lage mye god mat fra bunnen av. Melk, smør og mel har de aller fleste i skapet - så vi anbefaler deg å prøve. Sausen kan varieres i det uendelige med krydder, eggeplommer, eller ost - og kan brukes til fiskeboller/fiskepudding, gratenger, lasange, gratinert blomkål, pasta med hvit saus for å nevne noe.
Du trenger
50 gram meierismør
3 ss hvetemel
4 dl melk
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du det:
Først smelter du smøret på middels varme. Når smøret er smeltet rører du inn melet til du har en klumpfri røre. Spe deretter med melken. De første minuttene rører jeg hele tiden, når du har fått en jevn fin saus kan den stå å småkoke i 6-8 minuttter mens du rører av og til.