Soppsmørbrød

Det er fortsatt sopp i skogen og det er lite som er så snadder som et lunt soppsmørbrød etter å ha vært på sopptur i skogen og funnet sine egne kantareller eller annen spiselig sopp. Skogstur med barn pleier imidlertid ofte å resultere i en relativt tom kurv, så vi må stort sett ta til takke med noe av den deilige soppen som finnes i butikken nå.  Uansett om soppen kommer direkte fra skogen eller om den har vært en tur innom butikken, smørstekes den sammen med hvitløk og sjalottløk. Deretter legges det på en deilig grillet brødskive, og toppes med urter, hvitløksdressing og sprøtt sørlandschips.  Barna her er ikke så begeistret for sopp, så  jeg pleier å lage egg-eller karbonadesmørbrød til dem. Potetgull på toppen vil derimot alle ha:) - Alle er fornøyde etter en litt annerledes lunsj. Et varmt smørbrød fungerer også utmerket som en enkel og god middag.

Du trenger:
4 skiver godt brød
olivenolje
ca 600 gram renset sopp
2 - 4 hvitløksfedd
1 sjalottløk
smør til steking
finhakket gressløk
finhakket persille
hvitløksdressing, oppskrift finner du her
Salt og pepper
Potetgull av typen sørlandschips

Slik gjør du:
Ha litt olivenolje over brødskivene, før du rister dem noen minutter under grillen i stekeovnen. Del så opp soppen i mindre biter, finhakk hvitløk og sjalottløk før du steker dette sammen i godt med smør. Smak til med salt og pepper. Tilsett de hakkede urtene før du fordeler soppen på brødskivene. Ha over hvitløksdressingen, før du knuser litt potetgull på toppen.