Å bake pitabrød selv er en ganske enkel sak - også er de så utrolig mye bedre enn de du får kjøpt i butikken. Hevetiden er kort - så det går i grunn fort å bake disse også. Lag gjerne dobbel porsjon for disse forsvinner fort. De er dessuten veldig greie å ha i fryseren den dagen middagen helst skulle vært på bordet for fem minutter siden.
Til ca 8 brød trenger du:
2 dl melk + 1 dl vann
25 gram gjær
1 ts salt
1 ss mykt smør
400 gram hvetemel
Slik gjør du det:
Ha mel og salt i en bakebolle. Tilsett lunken væske (melk og vann) hvor du har rørt ut gjæren. Kjør dette i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet. Tilsett så det myke smøret. La deigen elte i 15-20 minutter. Deigen skal være elastisk og glatt.
La deigen heve i ca 20 minutter
Del så deigen i 8 som du ruller ut til boller - la disse hvile et par minutter under håndkle - før du kjevler dem flate. Legg så 4 på hvert brett som er kledd med bakepapir.
Stekes på 275 grader i 5-6 minutter.