Jeg elsker hjemmelaget tomatsuppe. Det gjør ikke Mattis (3). Han vil ha tomatsuppe fra pose. Det er det beste han vet. Forstå det den som kan. Men denne suppen liker han. Det er fordi den smaker som den fra pose, bare at denne er mye sunnere og uten alle tilsetningsstoffene som er i posesuppene. Perfekt å spise før f.eks pannekaker, eller som en fullverdig middag hvis den er servert med mye godt brød.
Til en familie på fire trenger du;
2 ss smør
4 ss tomatpuré, gjerne økologisk
2 ss spelt eller hvetemel
1 dl fløte / melk
1 liter kraft hvis du har (evt 1 liter vann blandet med 2 kyllingbuljongterninger)
salt og pepper
macaroni eller annen pasta
rømme til servering
Slik gjør du:
Smelt smøret og ha i mel og tomatpurè. Rør det godt sammen med en visp. Spe med kraft og fløte/melk, litt etter litt, helt til du har en jevn suppe. La suppen koke i fem minutter.
Smak til med salt og pepper. Tilsett ønsket mengde pasta i suppen og skru ned varmen. La pastaen koke i suppen til den er ferdig. Pass på å røre underveis slik at ikke pastaen setter seg fast i bunn av gryten (evt kan du koke pastaen ved siden av, men det er raskere å gjøre det på denne måten).
Server suppen med rømme og frisk persille hvis du har.