Rabarbrakake med hvit sjokolade

Sommeren er her, og i dag vil vi friste med en skikkelig god kake som virkelig smaker sommer! Rabarbrakake med hvit sjokolade. Server kaken med is og jordbær, eller bare spis den som den er! God sommerdag:)

IMG_2026.JPG

Du trenger:
200 g hvit sjokolade
150 g smør
3 egg
150 g sukker
1 vaniljestang
150 g hvetemel
1/4 ts salt
150 g rabarbra

Slik gjør du det:
Sett ovnen på 175 grader
Del opp 3/4 av den hvite sjokoladen i en skål, smelt smøret og hell det over sjokoladen, rør et par ganger, la det stå til sjokoladen er smeltet. Del vaniljestangen i to, ha ut frøene og ha det i en bolle sammen med egg og sukker. Pisk til eggedosis. Rør så inn smørblandingen, hvetemel og salt inn i eggedosisen. Ha alt i en bakepapir-kledd panne (20x30) skrell rabarbraen, før du deler den i små biter, topp kaken med det og resten av den hvite sjokoladen som du finhakker. Strø litt sukker over det hele. Stekes midt i ovnen i 25-30 minutter til kaken er gylden.

Det er en fordel at kaken er litt myk i midten når den er ferdig, den setter seg når den blir avkjølt - og det gir bare en enda mer saftig kake