Havremuffins med blåbær og kokos

Hva med å bake sensommerens beste muffins i helgen? Det er fortsatt masse blåbær i skogen, så her blir det skogstur med bærplukking. Som bonus runder vi av turen med bakst av disse populære havremuffinsene med egenplukkede blåbær!

IMG_1310.jpg

Til 10 store (eller 20 små) muffins trenger du:

Havretopping:
75 gram havremel
75 gram brunt sukker
65 gram smør, romtemperert
75 gram kokos

Muffinsrøre:
200 gram brunt sukker
4 egg
250 gram solsikkeolje
250 gram fint sammalt mel evt havremel
200 gram blåbær
1/4 ts salt
10 gram bakepulver
5 gram natron

Slik gjør du:
Lag havrekokostoppingen først: Bland alle ingrediensene til toppingen sammen i en bolle til en masse, og sett den i fryseren mens du lager muffinsrøre.

Lag muffins: Pisk sukker og egg til eggedosis. Tilsett solsikkeolje. Tilsett resten av de tørre ingrediensee og bland til en masse. Hell over i smurte muffinsformer, men ikke fyll dem mer enn halvveis opp. Fordel blåbærene jevnt i hver form. Ta ut havrekokostoppingen fra fryseren, og fordel jevnt over blåbærene.

Stek i ca 40 minutter på 160 grader. Avkjøl på rist.