Risgrøt

Det trenger ikke være jul eller lørdag for at vi skal spise grøt til middag! I dag var grunnen en liter melk som var utgått på dato! Det er et stort pluss at grøten lager seg selv mens jeg har hjemmekontor.  Og barna blir garantert fornøyd med grøt til middag etter dagens barnehagedag og hjemmeskole. 

IMG_8289.jpg

Til 4-6 personer trenger du:
1,5 dl risgryn
4 dl vann
1 liter melk (lett eller helmelk)
1 ts salt
1 ts vaniljesukker (gjerne Jacobs vaniljesukker)

Slik gjør du:
Varm opp stekeovnen til 100 grader over- og undervarme.

Ha vann og riskorn i en kjele, la dette småkoke i ca 10 minutter. Ha så i melk, salt og vaniljesukker og gi det hele et oppkok. Sett så på lokk og sett så gryta med lokk inn i stekeovnen på midterste rille. La den stå her i ca 2 timer- og vips, så har du ferdig, serveringsklar og nydelig risgrøt!

Du kan eventuelt følge samme oppskrift som over. Men istedet for å sette kjelen inn i ovnen kan du  pakke inn kjelen i et teppe og sette den under en dyne. Da trenger kjelen 4-5 timer før den er klar. Da er det bare å hente frem kjelen, varme opp og røre rundt - og du har en nydelig grøt! 

Uansett hvilken av de to metodene du bruker -  du trenger ikke røre og grøten blir ikke brent:)