Ta vare på gresskarkjernene når du bruker gresskar i matlaging. Med litt salt og olje blir de nemlig til nydelig, sprø og sunn snacks, eller perfekt garnityr til både supper og salater.
Du kan lage ristede gresskarkjerner med gresskarkjerner du kjøper på butikken, men du kan også prøve å lage det neste gang du bruker gresskar i matlagingen og lurer på om du skal kaste kjernene du sitter igjen med etter å ha renset gresskaret.
Hvis du bruker de rå kjernene fra et gresskar, kan det være lurt å bruke litt tid på å plukke ut kjernene fra den trådete massen de ligger i. Deretter skal de kokes litt i salt vann før du går i gang med prosessen å riste dem i ovnen.
De ferdig ristede gresskarkjernene smaker nydelig som garnityr til supper, salater, eller rett og slett som en sunn og god snacks.
Du trenger:
250 gram gresskarkjerner
2 dl vann
2 ts salt
1 ss solsikke - eller rapsolje / evt smeltet smør
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 180 grader. Skyll gresskarkjernene om du bruker kjerner fra et gresskar du selv har renset. Legg kjernene i en liten gryte. Tilsett vann og salt og kok opp. La det koke i ca 10 minutter.
Sil av vannet og tørk kjernene med et kjøkkenpapir. Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir. Hell over litt olje og vend kjernene i denne.
Stek kjernene til de er blitt lett brune. Dette tar ca 15-25 min. Snu dem av og til.
Avkjøl på kjøkkenpapir.
Denne saken er publisert på Plusstid.no