Gresskarsuppe

En nydelig suppe som er så søt og rund i smaken at både store og små kan like den.

Gresskarsuppe smaker nydelig med hjemmelagde krutonger og ristede gresskarkjerner.

Gresskarsuppe smaker nydelig med hjemmelagde krutonger og ristede gresskarkjerner.

Når butikkene bugner av gresskar i ulike farger og varianter, løvet faller og sola skinner er det lite som slår en skikkelig god gresskarsuppe til middag. Denne suppen lages med chili, hvitløk og koriander og kombinasjonen av det søte gresskarkjøttet med de syrlige, sterke smakene er perfekt.

Server suppen med godt brød og topp den gjerne med koriander, rømme og ristede gresskarkjerner.

Bruk gjerne flaskegresskar eller hokkaidogresskar når du lager denne suppen.

Bruk gjerne flaskegresskar eller hokkaidogresskar når du lager denne suppen.

Du trenger:
600 gram gresskar i biter
2 ss olje til steking
1 hakket rødløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
2 hvitløksfedd
1 finhakket rød chili
1 liter kyllingbuljong
1/2 sitron, saften av
en neve frisk koriander

Slik gjør du:
Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Ta av skallet og skjær gresskarkjøttet i biter.

Varm opp oljen, fres hvitløk, løk og chili til løken er blank. Tilsett gresskarbitene og la de frese med i et par minutter. Hell over kraften og finhakket koriander. Kok opp og la suppen koke til gresskaret er mørt (ca 20 minutter) Kjør så suppen glatt med en stavmikser eller i en foodprossessor.

Smak til med sitron, salt og pepper.

Serveres med ferskt brød.

Denne saken er publisert på Plusstid.no