Da jeg var liten var plukkfisk noe av det aller beste jeg kunne få til middag. Kanskje har det en sammenheng med at mamma serverte ketsjup til plukkfisken? Jeg skjønner ikke helt den smakskombinasjonen nå, og foretrekker nok heller rørte tyttebær og flatbrød (selv om det smakte perfekt da!) Uavhengig av tilbehør, er mammas plukkfisk skikkelig god. Det er en genial måte å få brukt opp fiskerester, barna digger det - og det uten at det har blitt introdusert i kombinasjon med ketsjup her i huset😉
Du trenger
600 gram torskefileet
8-10 små poteter
3 gulrøtter
4 dl frosne erter
0,5 purre eller 2 vårløk
3 ss meierismør
2 ss hvetemel
5 dl melk
salt, pepper,muskat
Slik gjør du:
Om du ikke har fiskerester, trekker du fisken i ca 15 minutter i lettsaltet vann.
Skrell og kutt opp poteter og gulrøtter i små terninger. Kok opp vann med litt salt i og tilsett først potetene. Etter ca ti minutter tilsetter du gulrøttene. Mot slutten av koketiden tilsetter du ertene. Potetene trenger ca 20 minutter koketid.
Mens fisken trekker og grønnsakene koker, lager du den hvite sausen: Smelt smør i en kjele på middels varme. Rør inn mel og spe med melk mens du rører. Etterhvert vil du se at sausen tykner. La den småkoke i ca fem minutter mens du rører til og fra.
Smak til med salt, pepper og muskat
Sil av den ferdig trekte fisken, grønnsakene og bland alt inn i den hvite sausen.
Server med flatbrød, godtbrød, tyttebær eller kanskje ketsjup?
Tips: Om du ønsker en kraftigere fiskesmak på sausen, kan du erstatte 1 dl melk med kraft fra den trukne fisken:)