Hva med å lage grove blåbærmuffins i dag? Disse er både mettende, enkle å lage og utrolig gode. Ønsker du å gjøre disse enda sunnere kan sukkeret ersattes med en moden banan som naturlig søtning.
Du trenger (til ca 12 muffins)
1 dl havregryn
3 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl brunt sukker (kan erstattes med en godt moden banan)
1/4 ts salt
2 egg
2 dl melk
0,5 dl solsikkeolje
blåbær (kan eventuelt ersattes med rosiner)
havregryn
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 180 grader.
Bland sammen de tørre ingrediensene. Rør så sammen eggene og ha dette oppi melblandingen sammen med melken og oljen. Om du bruker banan isteden for brunt sukker, moser du den og rører den inn i egget. Rør til du har en jevn røre. Hell oppi muffinsformer, jeg pleier å fylle dem litt over halvparten. Det er lurt å sette muffinsformene oppi et muffinsbrett når du steker dem. Slik holder de formen. Dytt noen blåbær ned i hver muffins og strø litt havregryn over. Når du ikke rører blåbærene inn i røren, slipper du at bærene farger av på deigen.
Stekes ved 180 grader i ca 20 minutter.
Ps: Blåbærene kan erstattes med rosiner, det er også kjempegodt:)