Endelig fredag! Av erfaring vet jeg at når arbeidsdagen er slutt og barna er hentet barnehagen, frister det lite å sette i gang med en stor middag. Ofte ender vi da med taco, men det er faktisk ikke alltid den klassiske fredagstacoen frister heller. I dag gjør vi det enda enklere med Quesadilla. Det er enkelt, kjapt og veldig godt! Quesadilla kan dessuten varieres utifra hva du har tilgjengelig og hva dere liker. Her er favoritten (hos de små) en enkel Quesadilla med rømme, ost og skinke. Med oppkuttet tomat, agurk, avocado og masse rømme som tilbehør. For å gjøre Quesadillaen litt mer voksenvennlig kan litt stekt løk, paprika, jalapeno, vårløk og/eller koriander tilsettes. Har jeg tid og overskudd oppgraderes tilbehøret til en deilig salsa og guacemole:) Ha en nydelig helg!
Du trenger:
8 tortilla-lefser
ca 200 gram gulost, gjerne med litt smak som cheddar eller jarlsberg
ca 16 skiver kokt skinke
Seter-rømme (evt creme fraiche som tåler oppvarming)
Slik gjør du det:
Smør rømmen utover lefsene, fordel osten og skinken på den ene halvdelen av hver tortilla. Brett over den andre halvdelen og trykk sammen. Tortillaene stekes så på middels sterk varme i en tørr stekepanne til de er gyldne og osten har smeltet.