Er du en av de heldige som har et epletre i hagen? Eller kanskje naboen har et hvor du kan gå på slang? Om du ikke har tilgang på epler i umiddelbar nærhet er de norske eplene heldigvis kommet i butikken nå. Her får vi kaffebesøk i formiddag og da er det fint lite som er mer riktig å servere enn en lun, nybakt eplekake. Denne oppskriften er veldig enkel og blir alltid god. Den kan fint serveres med vaniljeis, men jeg synes den er vel så god å spise som den er - særlig når den er nybakt.
Du trenger til en liten form ( 20x25)
130 gram meierismør delt i små terninger
120 gram sukker
125 gram hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
2-3 epler
Rørsukker
kanel
Slik gjør du det
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Smuldre inn smøret. Visp sammen eggene, før du rører de godt inn i mel/smørblandingen. Legg et bakepapir i bunn av formen (evt smør den) og hell røren oppi. Vask eplene før du skjærer dem i tynne båter. Stikk de så ned i røren. Strø over rørsukker og kanel.
Stekes så på 200 grader i ca 25 minutter.
Denne saken er publisert på plusstid.no