Asparges med trøffelsaus og spekeskinke

Dette er perfekt som en lett middag, en forrett eller som en del av et sommerlig tapasbord. Nå som aspargesen er i sesong er det dessuten veldig lite som er bedre. Aspargesen kan både kokes noen minutter i saltet vann for så og avkjøles i isvann - eller grilles med litt smør og salt. Det smaker fantastisk sammen med en enkel trøffelsaus og litt salt spekeskinke.

IMG_4874.jpg

Du trenger:
spekeskinke
grønn asparges
2 egg
2 dl fløte
1 ss trøffelolje
salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell aspargesen og bryt av den nederste delen (ca 2-3 cm) Kok aspargesen i fosskokende vann som er tilsatt litt salt. La aspargesen koke i 3-4 minutter. Legg så aspargesen over i isvann. La den renne av seg før servering.

Server sammen med spekeskinke (bør temperers ca en time før servering) og trøffelsaus. Trøffelsausen lager du ved at du har eggene og fløten i en kjele. Varm opp dette på svak varme, mens du pisker hele tiden. Etterhvert vil sausen tykne. Smak til med trøffelolje, salt og pepper.

Ps: Server gjerne sammen med hjemmelaget focaccia, det slår aldri feil:)