Sunt påskepotetgull

Er det mulig å lage potetgull som er skikkelig godt - og hakket sunnere enn det du kjøper?  JA! I Gausdals "Kokkelære" fant vi den mest geniale oppskriften. Tynn potetstappe smøres utover og stekes i ovnen for så å brekkes opp til potetgull. Og resultatet? Så utrolig godt! Dette blir tilbehør til noen av påskens comfort middager, og ikke minst et mye sunnere snacks til kvelden. 

Dette trenger du:
poteter, helst kokefaste (2 store - til en stekeplate)
salt
vann
ca 2 ss olje til å smøre plata

Slik gjør du det:
Skrell potetene og del dem i like biter. Potetene kokes møre i lettsaltet vann. Sil så av vannet, men ta vare på kokevannet. Kjør så potetene til en puré med en stavmikser og juster med kokevannet som du har silt av. Tilsett væske til du har en relativt tynn røre som lett kan smøres utover.  Smør et tynt lag med olje på et bakepaprikledd stekebrett før du smører potetrøren utover. Tørk dette på 120 grader i ca 2 timer. Da kan du løsne det store potetflaket fra bakepapiret - og snu det. Om det ikke er helt tørt kan du tørke det videre på varmluft 100 grader til hele flaket er tørt. Så er det bare å brekke det fra hverandre - til et nydelig, hjemmelaget og langt sunnere potetgull!