Bakt egg er blitt en frokostfavoritt hjemme hos oss. Ikke på hverdager, men i helgen. Når vi har tid til å kose oss med lang frokost, eller når vi har gjester liker jeg å bake egg. Det er litt annerledes og utrolig godt. Oppskriften på bakt egg fant jeg i Kolonihagens fantastiske bok "Frokost med Kolonihagen" Noen ganger gjør jeg en liten variasjon ved at jeg baker egget oppi et rundstykke isteden for i en ildfast form. Det har jeg gjort her.
Du trenger :
Egg
1-2 ss fløte
salt og pepper
evt spekeskinke eller salami
urter til pynt
Evt et halvstekt rundstykke
Slik gjør du:
Om du bare skal bake et egg (uten brød rundt) legger du noen skiver med spekeskinke eller salami i bunn av en liten ildfast porsjonsform. Knekk et egg over (med hel plomme) og ha 1-2 ss fløte over. Salt og pepper etter smak. Dette stekes i vannbad i ca 10 minutter på 175 grader. (vannbadet må være varmt før du setter inn formen med egg).
Da jeg bakte egget inn i rundstykke brukte jeg oppskriften på våre eltefrie påskerundstykker (se oppskrift her). Jeg brukte da fremgangsmåten som beskrevet i oppskriften og da det var ca 10 minutter igjen av steketiden tok jeg ut rundstykkene, lagde en grop i deigen og la oppi spekeskinke (om du ønsker) og egget. Ha så litt fløte over før du steker videre de siste 10 minuttene til rundstykkene er gylne og egget ferdig bakt.