Kombinasjonen av salt spekeskinke, laks og avokado har gjort dette til en hverdagsfavoritt hjemme hos oss. Barna synes det er veldig stas å spise «fisk på pinne» og som et resultat pleier det å gå ned både to og tre laksespyd. Denne middagen tar ikke mer enn et kvarter å lage, og hvis du serverer den med ris er du sikker på at alle blir mette.
Til laksespydene trenger du:
Ca 600 gram laksefilet
1 pk god spekeskinke
olivenolje
salt og pepper
evt gressløk hvis du har
Slik gjør du det:
Del opp laksen i ønskede porsjonstykker. Laksen krydres med salt og pepper før du ruller en skive spekeskinke rundt hvert porsjonstykke. Stikk så inn en pinne i hvert laksestykke slik at du får laksespyd. Vi pleier å bruke sushipinner til dette da de er gode å både holde i og spise fra. Pensle spydene med litt olivenolje.
Stek spydene i en varm grillpanne hvis du har det, hvis ikke fungerer det også helt fint i en vanlig stekepanne. Spydene stekes ca 2-3 min på hver side til spekeskinken er blitt sprø og har fått fin farge. Før servering kan du drysse over litt hakket gressløk hvis du har.
Til avokado & agurksalaten trenger du:
2 avokado
1 agurk
1 ss rømme
1 ss majones
saft av 1/2 lime
litt sriracha saus
frisk koriander
salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt opp agurk og avokado i små biter og legg dette i en bolle. Bland rømme og majones og smak til med lime, sriacha saus og salt og pepper. Bland til slutt inn hakket koriander i sausen.
Før du blander dressingen med avokado & agurksalaten, kan det være en god ide å ta ut ønsket mengde til barna, da de ofte synes denne dressingen kan bli litt sterk. Evt kan du vente med å tilsette chilisausen (sriacha) og heller la de voksne tilsette denne på egenhånd.
God middag!