Å så karse er alltid en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med barna om våren. Nå som de skal være så mye hjemme framover har de god tid til å vanne og følge med på at den spirer, for til slutt å kunne plukke og dekke et koselig lunsjbord med pålegg og ferske, hjemmedyrkede spirer! Karsen kan bestilles på nett, for eksempel her på Økoland. (TIPS: Vi tenkte å lage hjemmelaget frokostblanding senere i uka, så om du først bestiller karsefrø, kan det være en ide å legge oppi det du trenger om dere kan tenke dere å gjøre det samme! Oppskrift på vår nye favoritt-frokostblanding finner du her)
For å så karse trenger du:
Karsefrø
potte, eller en avklipt melkekartong
jord eller bomull
vann
Slik gjør du det:
Du kan velge om du vil så karsen i jord eller på bomull. Fyll potten med jord eller bomull, hell på vann før du strør på frøene. Etter et par dager begynner det å spire. Etter ca en uke er karsen klar til å spises. Det er viktig at jorden eller bomullen hele tiden holdes fuktlig.