Ostevafler

Når ungene skal ha med noen hjem fra skolen eller barnehagen velger jeg ofte mat som jeg vet de fleste barn liker. Ettersom vi ofte skal videre ut på aktiviteter passer jeg på å alltid ha et trygt element jeg vet barna kjenner og liker for å sikre et minimum av inntak. Forrige uke hadde vi med oss en nabogutt på 4 år hjem og ostevafler sto på menyen. Jubelen sto i taket da de skjønte at vi skulle ha vafler til middag, men sorgen ble desto større da de skjønte at dagens vafler ikke skulle spises med syltetøy. Nærmest motvillig prøvde han en vaffel toppet med rømme og oppkuttede grønnsaker, men etter den første biten kom smilet. Dette var jo godt! Nesten enda bedre enn med syltetøy!

Disse vaflene er også supre om du har melk- eller osterester du vil få brukt opp!

IMG_5376.jpg

Du trenger (til ca 8 plater)
3 egg
4 dl melk
100 gram havregryn
150 gram hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
75 gr smeltet smør
100 - 150 gram revet ost (her er det perfekt å bruke osterester)
litt smør til steking

Slik gjør du:
Visp sammen melk og egg. Tilsett de tørre ingrediensene og revet ost og rør det sammen til du har en klumpfri røre. Smelt smøret og rør det inn.

Sett på vaffeljernet, smør med litt smør både oppe og nede så er du sikker på at vaflene ikke brenner seg. Stek vaflene på vanlig måte.

Server ostevaflene med rømme og oppkuttede grønnsaker.