Hva er vel bedre enn en smakfull grønnsaksuppe nå på høsten? Søtpotet, gulrot, løk og eple i kombinasjon med tomat, kokosmelk og røde linser smaksettes karri og masse finhakket koriander, og resultatet? En nydelig suppe som du garantert kommer til å lage igjen. Har du tid og lyst anbefaler vi å servere suppen med pannebrød som smaker herlig til denne suppen. Har du ikke tid til å bake smaker det nydelig med ris eller godt brød også.
Du trenger:
2 ss smør
1 løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 søtpotet
2 epler
1 ss karripulver
1 boks hermetiske tomater
1 liter buljong (grønnsak eller kylling)
2 dl kokosmelk
ca 200 gram kokte røde linser
Til servering:
ris, brød, rømme, mango-chutney og finhakket koriander
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk. Skrell og skjær opp gulrøtter, søtpotet og eple i terninger.
Smelt smøret i en kjele, fres den oppkuttede løken til den er gylden på middels varme. Tilsett hvitløk, gulrøtter, søtpotet og eple. La det surre i kjelen i noen minutter, før du tilsetter karri og tomater. Ha i buljong, før du koker det hele opp. La suppen småkoke under lokk i ca 30 minutter.
Ha i kokosmelk, før du gir suppen et nytt oppkok. Skyll linsene, før de tilsettes suppen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper .
Sett frem skåler med rømme, mango-chutney, og finhakket koriander. Server gjerne med nystekte pannebrød og ris.