Falafel i lefse

Falafel, eller kikertboller, stammer fra Midtøsten og er supre å servere i lefser eller pitabrød sammen med tzatziki, sylta rødløk og salat. De er milde i smaken, så sjansen er stor for at de faller i smak hos barna!

Server falafel med tzatziki og syltet rødløk til de voksne, og oppkuttet agurk og rømme til de små!

Server falafel med tzatziki og syltet rødløk til de voksne, og oppkuttet agurk og rømme til de små!

Falafel blir best om en bruker kikerter som kun er bløtlagt, ikke kokt. Da er sjansen stor for at deigen holder seg godt sammen under steking!

Falafel blir best om en bruker kikerter som kun er bløtlagt, ikke kokt. Da er sjansen stor for at deigen holder seg godt sammen under steking!

Til 6 - 8 personer trenger du:
2 bokser kikerter
1 ts spisskummen
1/2 rød chili
2 ss potetmel
1 egg
olje
salt

Slik gjør du:
Hell laken av kikertene, skyll dem i kaldt vann og la vannet renne godt av ertene. Klapp dem gjerne tørre på et kjøkkenklede.

Bland kikerter, krydder, egg, potetmel og salt med en stavmikser. Form små, flate boller på størrelse med en valnøtt, og stek i olje til de er gylne på begge sider.

Tzatziki:
1 agurk
2 1/2 dl gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
2-4 ss finhakket dill
salt og pepper

Slik gjør du:
Lag tzatziki ved å rive agurk og blande med finhakket hvitløk, yoghurt og dill. Smak til med salt og pepper.

Sylta rødløk:
0,5 dl eplecidereddik
1 dl sukker
1 dl vann
0,5 rød chili
2 rødløk

Slik gjør du:
Lag sylta rødløk ved å la sukker, eddik, vann og chili i en kjele. Kok opp og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Del opp rødløkene i tynne skiver, før du har disse over på et glass. Hell over eddik-blandingen og sett på lokket. Løken bør trekke minst en time. Den holder seg fint i kjøleskapet en ukes tid.

Varm lefsene/ evt pitabrødene forsiktig i ovnen, og server!

Denne saken er publisert på Plusstid.no