Norske plommer i sesong er noe av det aller beste jeg vet! I kombinasjon med sprø smuler og en syrlig yoghurt (eller vaniljeis om du vil) kan du fort få en ny dessertfavoritt.
I år er det dessuten plommeår og ekstra mange plommer på trærne. Plommebøndene sliter med å selge alle de gode plommene så gjør en innsats og ta med deg plommer neste gang du er i butikken. Da kan du feks lage denne nydelige desserten med litt ekstra god samvittighet!
Du trenger:
1 kg plommer
150 gram sukker
1 dl vann
1 vaniljestang
litt kanel
litt sitronsaft
1,5 ss potetmel (til jevning)
3 dl brødsmuler
3 ss smør
2 ss sukker
Yoghurt, naturell/ vaniljeyoghurt / kesam eller vaniljeis
Slik gjør du det:
Del plommene, og fjern steinen. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene, Ha dette i en kjele sammen med vann og litt kanel. Kok opp og la det småkoke til plommene er møre. Smak til med sitronsaft. Rør potetmelet ut i litt vann, før du rører det inn i kompotten. Avkjøl.
Smelt smøret i en stekepanne på middels varme, ha i smulene og sukkeret. Stek smulene til de blir gyldne.
Server plommekompotten med youghurt og sprø smuler.
Oppskriftskilde: Godt.no