Løkterte

Nå er de norske grønnsakene på sitt aller beste og i dag er det løken som skal få spille hovedrollen. Med inspirasjon fra “Grønnsakskokeboken” har vi laget løkterte. Den kan anbefales på det varmeste! Passer like godt til en enkel middag som til snack om du får et par venninner over på et glass. Er det noe du skal teste ut i helgen er det denne! God helg!

IMG_4997.JPG

Du trenger
2 butterdeigsark
2 sjalottløk
2 løk
2 rødløk
1 ss olivenolje
2 ss smør
2 ss sukker
2 ss soyasaus
200 gram fetaost
salt og pepper
Noe grønt til toppen (spirer, ruccola, persille )
evnt noen dråper god balsamico

Slik gjør du det:

Sett stekeovnen på 180 grader
Ta butterdeigen ut av fryseren og la den tine litt på benken.
Del løken, men det gjør ikke noe om det er litt biter. Ha olje på middels svak varme i en stekepanne, ha i smøret og løken, når løken begynner å få litt farge har du i soyasausen og sukkeret. La løken ligge å “syde” i dette på svak varme - den vil etterhvert få en søt/salt smak og herlig myk konsistens. Smak løken til med salt og pepper.

Kjevl så ut butterdeigen og del platene om du evnt ønsker flere mindre terter. Fordel den perfekt stekte løken og fetaost på tertedeigen før du steker de sprø og gyldne i ca 20 minutter. Ha over det du ønsker og liker av grønt.

Server gjerne med en grønn salat og hvitløksdressing.

IMG_5401.jpg