En nydelig pastarett med masse smak som er like god varm som kald.
Gode pastaretter får man aldri nok av. Her har du oppskriften på en av våre favoritter: Pasta med chorizo og basilikum er herlig variant med en nydelig kombinasjon av smaker. Bakt paprika, artiskokker og sorte oliven får steke i den smakfulle oljen fra den spanske chorizo-pølsene, før det hele blandes med pasta og parmesan. Resultatet er akkurat det du ønsker deg når du har lyst på noe skikkelig godt.
Hvis barna i familien skal spise denne retten, kan det være en ide å se etter merkingen “Chorizo dulce” når du kjøper chorizo. Det er en midlere variant enn “Chorizo picante”.
Server med godt brød med smør, eller hvitløksbrød som vi har gjort her.
Til 4-6 personer trenger du:
400 gram pasta etter eget ønske
200 gram chorizo-pølse
1 grønn chili
2 sjalottløk
1 glass artiskokk i olje
4 bakte paprika, på glass
4 ss sorte oliven (gjerne taggiasca)
20 cherrytomater
1 dl olivenolje
en god neve basilikumblader
revet parmesan
maldonsalt og grovkvernet pepper
Slik gjør du:
Kok pastaen mør i en kjele med lettsaltet vann.
Finsnitt løk og hvitløk. Ha i en kald panne med olivenolje. Sett på varmen og fres løken sammen med chorizo og olivenolje til pølsen slipper fettet.
Tilsett chili, artiskokk, oliven, bakt paprika og tomater.
Rør godt om og smak til med salt og pepper.
Vend inn pasta og parmesan.
Server!
Denne saken er publisert på Plusstid.no