En skikkelig god salat med krutonger, spekeskinke, brie og valnøtter blir aldri feil.
En digg salat er undervurdert som kosemat. Men kombinerer du salt spekeskinke med søte dadler, en god ost og topper det med krutonger og valnøtter er det virkelig ingen grunn til å ikke kose seg med denne maten!
Perfekt til venninnekvelder eller hvis dere får gjester på lunsj. Bare husk å lage en ekstra stor porsjon. Restene av denne salaten blir nemlig verdens beste matpakke dagen etter.
Til 4-6 personer trenger du:
Til salaten:
Et par never babyspinat
100 gram serranoskinke
100 gram brie
ca 15 cherrytomater
100 gram valnøtter
1 liten rødløk
10 dadler
Balsamicodressing:
4 ss balsamico-dressing
1 ts dijon-sennep
4 ss god olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ss honning
salt og pepper
Slik gjør du:
Sett ovnen på 150 grader. Rist valnøttene i ca 20 minutter. Kutt opp rødløk og tomatene. Del dadlene i fire og ta ut steinene. Bland dette sammen med spinaten, brien og skinken. Strø de ristede valnøttene over.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og server ved siden av salaten, eventuelt hell over rett før servering.
Saken er publisert på Plusstid.no