Disse vaflene er laget med surdeig i røra noe som gir skikkelig sprø vafler med en helt særegen, nydelig smak. Gi det et forsøk, du kommer ikke til å angre!
Når du tilsetter surdeig i vaffelrøra smaker det litt som om du bruker kefir i røra, og resultatet er virkelig gode vafler som smaker nydelig med smør og brunost, bær og rømme. Du kan også droppe sukkeret i røra og spise dem med ost og skinke.
Surdeigsvafler tar litt lengre tid å lage enn vanlige vafler da vaffelrøren trenger en natt i kjøleskapet før vaflene kan stekes, men med litt planlegging kan dere kose dere med nydelige vafler til frokost eller sende med barna i matpakken neste dag.
Til ca 15 vafler trenger du:
5 dl hvetemel
2 dl havregryn
1,5 - 2,5 dl vann
3 ss Idun surdeigsstarter
3 egg
4 ss rørsukker
2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
4 ss smør
Slik gjør du:
Kvelden før blander du sammen mel, havregryn, vann og surdeigsstarter. Dekk bollen med plast og la røren surdeigen jobbe i 8-24 timer. Jo lenger du lar røren stå, jo surere blir smaken.
Når du er klar for vafler blander du i resten av ingrediensene, til slutt det smeltede smøret.
Stek så vaflene på vanlig måte.
Denne saken er publisert på Plusstid.no