Den enkleste. Og kanskje den aller beste avslutning på dagen.; Kveldsmat med ferske rundstykker som fortsatt er så varme at smøret smelter, på et dekket bord med ost, syltetøy, makrell i tomat og leverpostei. Kanskje et kokt egg. Og oppskåret agurk, paprika og avokado. I glassene er det iskald melk. Eller varm kakao.
Til ca 20-25 rundstykker trenger du:
700 gram hvetemel
150 gram havregryn
50 gram fersk gjær
5 dl melk
100 gram smør
2 egg
en klype havsalt
Slik gjør du:
Ha mel, salt og egg i en bakebolle. Varm opp melken til ca 37 grader og tilsett gjær i melken. Rør til gjæren er oppløst i melken. Tilsett så dette i melkeblandingen. Elt så dette med en kjøkkenmaskin i ti minutter. Mens deigen elter tilsetter du det tempererte smøret, litt etter litt. Hev til dobbel størrelse i ca en time.
Bak ut rundstykkene i ønsket størrelse. Legg under et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 30 minutter. Pensles så med egg og et dryss med havregryn før de settes i ovnen, på nederste rille.
Stekes på 240 grader i 10-12 minutter.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no