En nydelig, kremet suppe med kylling og grønnsaker, toppet med ris og sprøstekt bacon som alle i familien kommer til å like.
Denne suppen serveres med ferdig grillet kylling, noe som betyr at du klarer å lage den på 20 minutter. Sett på risen med en gang du begynner, så er suppen og risen ferdig samtidig.
De aller minste har ofte litt problemer med å spise suppe, men denne suppen klarer de fint å spise ettersom den serveres med ris. Bland det gjerne sammen hvis de er store nok til å spise selv, og vær raus med risen slik at det ligner mer en gryte enn en suppe.
Suppen kan fint lages dagen før den skal spises. Da er det eneste som gjenstår dagen etter, foruten å varme opp suppen, å gå innom butikken å kjøpe med en grillet kylling. Risen varmer du da opp direkte i suppa hvis du kokte den dagen før.
Til 4-6 personer trenger du:
1 grillet kylling
1 pk bacon
5 gulrøtter
1 fedd hvitløk
4 sjalottløk
2 rød paprika
3 vårløk
8 dl vann
4 kyllingbuljongcups evt 2 terninger
4-5 dl matfløte
salt og pepper
ris til servering
Slik gjør du:
Sett risen til koking.
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. Legg ut baconskivene på en stekeplate med bakepapir. Sett inn baconet midt i ovnen når ovnen er varm. La det steke i 10 minutter til det er sprøstekt. La det dryppe av på tørkepapir.
Riv opp den ferdig grillede kyllingen i passende biter. Sett kyllingkjøttet til side.
Skjær grønnsakene i mindre biter og stek dem på middels varme i noen minutter i en stor gryte med litt smør. Tilsett vann, fond eller buljong og matfløte. Kok opp suppen og la den koke et par minutter til den er blitt kremet og god. Smak til med salt og pepper.
Server suppen rykende varm med ris, kyllingbiter og bacon.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på Plusstid.no