Nystekte sveler er best. Ingen protest.
Du trenger ikke befinne deg på en ferje på Vestlandet for å få tak i disse nydelige tjukke lappene. Sveler lager du enkelt selv. Hemmeligheten for å få dem skikkelig gode er å bruke kefir. Da får du den herlige sursøte smaken som gjør dem til noe av det beste som finnes.
Det er lettest å steke sveler på en takke, men har du ikke en takke lar det seg fint gjøre å steke dem i en stekepanne også. Bruk helst en panne med et slippbelegg og stek dem på middels høy varme. Da trenger du ikke bruke smør i pannen. Har du ikke en panne med slippbelegg trenger du nok litt smør for at de ikke skal sette seg fast.
Nystekte varme sveler kan spises uten noe som helst, men smaker også fantastisk med syltetøy, smør eller smørkrem.
Dette trenger du:
4 egg
1 liter kefir
250 gram sukker
125 gram smør
750 gram hvetemel
1 toppet ts natron
1 toppet ts hornsalt
Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet smør og kefir. Ha deretter i melet litt etter litt samtidig som du rører. Tilsett natron og hornsalt i til slutt. La røren svelle minst en halvtime.
Stek svelene på en takke eller i en stekepanne på middels varme.
Denne saken er skrevet i samarbeid med og publisert på www.plusstid.no